Døgnvagt ring

(+45) 2218 8736

Ny lås til hoveddør

Hoveddør låse - hvad er der at vælge blandt?

Tags :

Ny lås, Hoveddør, Låsesmed Hvidovre, Ydelse

Del indlæg :

Hoveddør låse – hvad er der at vælge blandt?

Der findes i det væsentlige to forskellige typer låse; mekaniske låse og elektroniske låse. Elektroniske låse styres ofte med en numerisk kode eller nøglebrik, og nogle kan også styres fra en smartphone via bluetooth eller internettet. En mekanisk lås styres med tilhørende nøgler. Der er forskellige varianter af mekaniske låse, som igen har forskellige funktioner:

Cylinderlåse låses med en nøgle udefra og normalt med en knop indefra.

En sikkerhedslås (også kendt som en politilås) er en lås, der kan låses med en nøgle både indefra og udenfor døren. Låsen er ikke en del af et låsesystem, men er en type ekstra lås, der ofte bruges til at få en godkendt låseanordning.

Dobbeltfunktionslåse er en anden type mekanisk lås. Som navnet antyder, er det en lås, der kan fungere på mere end én måde. Låsen har en knap på indersiden af ​​døren og når du er hjemme bruger du knappen til at låse eller låse døren op, hvilket kaldes hjemmevenlig låsning. Det betyder, at du ikke behøver en nøgle for at komme ud. Når du går hjemmefra og låser med nøgle udefra, deaktiveres knappen på indersiden, hvilket normalt kaldes væk-sikker låsning. Det betyder, at døren ikke længere kan åbnes indefra (uden nøgle), hvilket gør flugtvejen sværere for potentielle indbrudstyve.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en lås til hoveddøren?

Uanset hvilken type lås du vælger, er låsens sikkerhedsklasse en af ​​de vigtigste ting at overveje. Du bør altid vælge testede og godkendte låse. Nogle foreninger mærker låse med forskellige sikkerhedsklasser, der angiver hvilket anvendelsesområde en lås er egnet til. Du skal selvfølgelig også tjekke, at låsen passer til den dør, du har derhjemme. Det bliver især vigtigt, hvis du har en ældre dør.

Hvad menes der med godkendte låse til hoveddøren?

En godkendt hoveddør lås refererer til en komplet låseenhed, der opfylder krave. Nogle leverandører inddeler låsene i flere klasser efter blandt andet, hvor godt de beskytter mod indbrud i kombination med hvor nemt det er at komme ud af døren (ved evakuering). Cylinderlåse, der kun låses med knop indefra, opfylder ikke kravet om godkendt låseanordning. Det kan herefter være nødvendigt at udskifte din nuværende lås med en dobbeltfunktionslås eller supplere med en holderlås. Tjek altid med dit forsikringsselskab, hvad der gælder for netop dine forsikringer, der skal gælde, hvis indbrudstyven rammer.

Hvad skal jeg tænke på, hvis jeg vil skifte låsen?

Når du lige flytter ind i en ny bolig, kan det være godt at benytte lejligheden til at udskifte især dørlåsen, du ikke kan aldrig vide, hvor mange eksempler af nøglerne der cirkulerer derude til den nuværende lås. Det er udmærket muligt selv at udskifte låsen, ofte er det nok at udskifte låsecylinderen. Du skal dog sikre dig, at låsecylinderen ikke stikker ud over selve låsen; hvis det gør, gør du det nemmere for indbrudstyve. Hvis du føler dig usikker på at skifte selve låsen, kan du få hjælp af en låsesmed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *